menu
Greek English Russian

anakainiseis-atokes-doseis

12 Έξυπνοι τρόποι διαχωρισμού δωματίων χωρίς να χαθεί το φως

12 Έξυπνοι τρόποι διαχωρισμού δωματίων χωρίς να χαθεί το φως

Όταν θέλετε ακριβώς τη σωστή ποσότητα χώρου και φωτός, δημιουργήστε κατασκευές από γυαλί, περσίδες, χάνδρες, εμφανή πλαίσια και πολλά άλλα…

Τα διαχωριστικά δωματίων μπορούν να βοηθήσουν στην εύκολη πρόσβαση των χώρων, να ορίσουν τα όρια, να αποπνεύσουν την αίσθηση ιδιωτικότητας ή ακόμη και να κρύψουν τις άσχημες περιοχές. Αντίθετα, οι πιο σταθερές κατασκευές διαχωρισμού δωματίων, όπως οι δίφυλλες πόρτες , δημιουργούν ιδιωτικότητα και αποκρύπτουν τα πράγματα, αλλά μπορεί να αποκλείσουν το φως και να περιορίσουν το χώρο. Εάν θέλετε να χωρίσετε ένα δωμάτιο χωρίς να χάσετε πάρα πολύ φως και βάθος, αναλογιστείτε αυτές τις 15 ιδέες.

diahorismos domatiou 1

1. Κατακόρυφες ξύλινες σανίδες

Ο σχεδιαστής  πρόσθεσε κάθετες ξύλινες σχάρες από το δάπεδο μέχρι την οροφή για να χωρίσει το οικογενειακό δωμάτιο από το γυμναστήριο σε αυτό το σπίτι. Οι ομοιόμορφα διαχωρισμένες περσίδες αφήνουν το φως του ήλιου από τα παράθυρα του γυμναστηρίου να φθάνει άπλετο στο οικογενειακό δωμάτιο, επαναλαμβάνοντας το κατακόρυφο μοτίβο.

diahorismos domatiou 13

 

2. Οριζόντιες ράγες ξύλου

Μια επιφάνεια οριζόντιων περσίδων παρέχει ένα εξαιρετικό σημείο για να κρεμάσετε την τηλεόραση επίπεδης οθόνης ενώ καλύπτει διακριτικά την ντουλάπα.

diahorismos domatiou 2

Τ

3. Διάτρητο χώρισμα

Αυτό το διάτρητο πάνελ διαχωρίζει την κρεβατοκάμαρα από το καθιστικό σε αυτό το μικρό διαμέρισμα. Σημεία διέλευσης του φωτός γεμίζουν με ηλιαχτίδες το χώρο του καθιστικού χωρίς παράθυρα.

diahorismos domatiou 3

4. Κορμοί δέντρων

Πέντε κορμοί δέντρων σημύδας τοποθετημένοι κάθετα από το δάπεδο μέχρι την οροφή παρέχουν ένα οπτικό διαχωριστικό ανάμεσα στο διάδρομο και το καθιστικό.

diahorismos domatiou 4

 

5.Glass Fireplace

Ένα γυάλινο τζάκι που κυριαρχεί στη μέση αυτού του υπέροχου χώρου, παρέχει τόσο την αίσθηση διαχωρισμού όσο και απεριόριστη οπτική σε ολόκληρη την αίθουσα.
diahorismos domatiou 5

6. Στήλες

Αν και είναι συχνά εκεί για να κάνουν άλλη δουλειά, μια σειρά από κολόνες (χτιστές ή από γυψοσανίδα) μπορεί επίσης να δημιουργήσει διαχωρισμό μεταξύ των χώρων. Σε αυτό το σπίτι μια σειρά από πέντε τετράγωνες κολόνες χωρίζει την τραπεζαρία από το σαλόνι.

diahorismos domatiou 6

7. Κουρτίνες

Οι κουρτίνες δεν είναι μόνο για τα παράθυρα. Μια κουρτίνα μπορεί επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να διαχωρίσετε ένα χώρο αφήνοντας το φως να φιλτράρεται.

diahorismos domatiou 7

8.Κουφώματα παραθύρων

Αν οι κουρτίνες δεν χρειάζονται μόνο για τα παράθυρα, τότε είναι λογικό ότι τα παράθυρα δεν χρειάζονται πάντα σε τοίχους. Ο σχεδιαστής αυτής της βιομηχανικής σοφίτας χρησιμοποίησε μια σειρά ατομικών παραθύρων για να διαχωρίσει την τραπεζαρία από το σαλόνι.

diahorismos domatiou 8

9.Υαλότουβλο

Το υαλότουβλο είναι μια συνηθισμένη πρακτική και το συναντάμε σε πολλά σπίτια, αλλά η πιο συχνή χρήση τους είναι ως εναλλακτική λύση για τα εξωτερικά παράθυρα. Ωστόσο, τα υαλότουβλα μπορούν χωρίσουν δύο δωμάτια και να φιλτράρουν όσο φώς επιθυμούμε. Θα το συναντήσουμε σε πολλά χρώματα και σχέδια.

diahorismos domatiou 9

10.Μεταλλικές

χάνδρες Χορδές χάντρες κρεμασμένες από την οροφή θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα γεμάτο ατμόσφαιρα του '70, αλλά όπως δείχνει αυτή η σοφίτα της Νέας Υόρκης, οι μεταλλικές χάντρες κάνουν ένα κομψό διαχωριστικό δωματίου.

diahorismos domatiou 10

11. Διακοσμητικά χωρίσματα 

Ένας διαχωρισμένος ξύλινος διαχωριστής προσθέτει μια αίσθηση της ιδιωτικής ζωής μεένα κομμάτι της παλιάς σχολικής αίγλης σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Αυτή η κύρια κρεβατοκάμαρα διαθέτει ένα διάκοσμο εμπνευσμένο από Art Deco που χωρίζει την κρεβατοκάμαρα από το ιδιωτικό μπάνιο.

diahorismos domatiou 11

12. Σκελετός με πόρτα


Εάν έχετε ποτέ δυσκολία να αποφασίσετε να κρατήσετε έναν τοίχο ή να τον καταργήσετε, αυτό το διαμέρισμα μπορεί να σας εμπνεύσει σε μία ευτυχισμένη μεση λύση. Αφήνοντας το αρχικό πλαίσιο της πόρτας και τα καδρόνια να στηρίζονται μόλις αφαιρέθηκε η γυψοσανίδα, ο σχεδιαστής δημιούργησε μια αίσθηση διαχωρισμού χωρίς να χάσει καθόλου φως.

cost-form2

Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

anakainiseis-atokes-doseis

address Βοσπόρου 32, Πεύκα, Θεσσαλονίκη | email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | telephone 2310 676 480 | fax 2310 449 224 | mobile 697 855 7777