menu
Greek English Russian

anakainiseis-atokes-doseis

Πληροφορίες για τα Δάπεδα Laminate - Τα καλά και τα άσχημα νέα

Ανακαίνιση ξύλινων δαπέδων.

Πληροφορίες για τα Δάπεδα Laminate  - Τα καλά και τα άσχημα νέα  

Τέλος φόρμας

Το δάπεδο Laminate είναι μια σχετικά νέα εφεύρεση που έχει συνεπάρει τον κόσμο της επιφάνειας του δαπέδου. Ευέλικτο, εύκολο στη συντήρηση, και σε λογικές τιμές, μερικοί άνθρωποι το θεωρούν ένα «σούπερ δάπεδο".   Ωστόσο, υπάρχουν μια σειρά από μειονεκτήματα, όταν πρόκειται για laminate δάπεδα. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το καλό, το κακό και το άσχημο, πριν από τη λήψη της τελικής απόφασης για το αν θα χρησιμοποιηθεί αυτό το υλικό στο σπίτι σας, ή σε επαγγελματικούς χώρους.

 

Τα οφέλη του laminate

Βολική Συσκευασία: Το φυσικό δάπεδο σκληρού ξύλου έρχεται σε σανίδες που είναι 3,5 ή 4 μέτρα σε μήκος, και μερικές φορές ακόμη περισσότερο. Αντίθετα οι σανίδες  laminate που προσομοιώνουν  το  ξύλο  πωλούνται σε βολική συσκευασία μήκους  1,35. 

 Ευελιξία: Σήμερα τα laminate δάπεδα μπορούν να εμφανίζουν την όψη δεκάδων διαφορετικών υλικών φυσικού ξύλου. Στη διαδικασία εκτύπωσης μπορεί επίσης να αναπαραχθεί  η εμφάνιση μιας ποικιλίας από φυσική πέτρα, και κεραμικά υλικά δαπέδων. Με ανάγλυφη υφή είναι ακόμη σε θέση να προσομοιάσει  κάπως την υφή της επιφάνειας αυτών των φυσικών υλικών.

Καθαρισμός: Η επικάλυψη του δαπέδου laminate προστατεύει το υλικό από τους λεκέδες και κάποιες διαρροές ενώ καθιστά τον καθαρισμό και τη συντήρηση σχετικά εύκολη διαδικασία.  Συνήθως η μόνη συχνή απαίτηση είναι το σκούπισμα του δαπέδου  με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά που μπορεί σιγά-σιγά να διαβρώσει  την επικάλυψη με την πάροδο του χρόνου.

Εγκατάσταση: Η εγκατάσταση με εύκολο κούμπωμα με  κλικ είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους, ώστε να  ετοιμάσετε μόνοι σας όλο το δάπεδο . Οι νέες καινοτομίες στην κατασκευή αυτού του υλικού το  έχουν κάνει έτσι ώστε να μην χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε κόλλα. Απλά κυλήστε ένα φύλλο υλικού υποστρώματος, και στη συνέχεια σπρώξτε τις σανίδες  από τη μία στην άλλη. Ένα ολόκληρο δωμάτιο μπορεί συνήθως να ολοκληρωθεί σε μόλις μια ημέρα.

Υποδομή δαπέδου laminate

Πάει παντού: Με εξαίρεση τους μουσαμάδες, τα laminate δάπεδα μπορούν να εγκατασταθούν πάνω από σχεδόν οποιοδήποτε υπάρχον πάτωμα στο σπίτι. Εφ 'όσον τοποθετηθεί στη θέση του ένα φράγμα υγρασίας  για την πρόληψη του νερού και την ηχομόνωση.

Πλεονεκτήματα: Το δάπεδο Laminate είναι ανθεκτικό σε συνθήκες  που μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό των δαπέδων διαφορετικού είδους. Το στρώμα επικάλυψης που προστατεύει από λεκέδες και κηλίδες που οφείλονται στη βρωμιά και λάσπη, το καθιστά  ιδανικό υλικό για διαδρόμους και εισόδους. Επίσης, αντιστέκεται στο ξεθώριασμα από έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία κάτι πολύ  καλό για τα δωμάτια του ήλιου.

Υγεία:  Το δάπεδο Laminate  είναι από τη φύση του ανθεκτικό στην ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Μπορεί επίσης να εμπλουτισθεί με ανθεκτικές και αντιβακτηριδιακές επαλέιψεις με  ειδικό αλλεργιογόνο για να γίνουν ακόμη πιο ασφαλείς.

Επέκταση: Η  διαδικασία εγκατάστασης προϋποθέτει ότι το υλικό δαπέδου δεν προσκολλάται απευθείας στο υφιστάμενο δάπεδο. Όλα τα κομμάτια του δαπέδου είναι αλληλοσυνδεόμενα, ή προσκολλάται το ένα στο άλλο. Αυτό σημαίνει ότι το υλικό μπορεί να επεκταθεί.

Συνθήκες: Πρέπει να καθίσει σε ένα περιβάλλον για 3-6 εβδομάδες ώστε να μπορεί να εγκλιματιστεί στη θερμοκρασία και την πίεση του χώρου

Τα μειονεκτήματα 

Βαφές: Το δάπεδο Laminate δεν μπορεί να βαφεί ή να λουστραριστεί.  Έχει μία μονή επίστρωση επικάλυψης, και όταν αυτή υποστεί βλάβη, ένα μεμονωμένο τεμάχιο πρέπει να αντικατασταθεί. Με την πάροδο του χρόνου η επικάλυψη σε ολόκληρο το πάτωμα θα υποβαθμιστεί  και  θα εμφανιστούν γρατσουνιές στην επιφάνεια . Όταν συμβεί αυτό, ολόκληρο το δάπεδο θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Ήχος: Όταν περπατάμε με παπούτσια σε ένα πάτωμα laminate παράγεται ένας κούφιος ήχος, που δίνει την αίσθηση ότι το υλικό είναι ψεύτικο και τεχνητό. Αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί σε κάποιο βαθμό μέσω της χρήσης του υποστρώματος απόσβεσης, το οποίο μπορεί να  βοηθήσει το δάπεδο ώστε να μιμηθεί τον ήχο των φυσικών σκληρών δαπέδων.

Αφύσικη αίσθηση: Ενώ το laminate μπορεί να προσομοιώσει την εμφάνιση του σκληρού ξύλου, αυτή η ψευδαίσθηση  εξανεμίζεται σύντομα όταν αγγίξετε το υλικό με γυμνά χέρια. Ενώ μπορεί να προσφέρει μια ανάγλυφη υφή στην επιφάνεια , το ίδιο το υλικό έχει μια τεχνητή αίσθηση που καθιστά προφανές ότι  δεν είναι ένα φυσικό δάπεδο. Εδώ θα ήταν άδικο μην αναφερθεί  και η χαώδης οικονομική διαφορά τους.

Ακαμψία: Το δάπεδο laminate είναι αρκετά σκληρό και άκαμπτο κάτω από το πόδι. Ακόμη και αν τοποθετηθεί φελλός ή αφρώδες υλικό στο κάτω μέρος, δεν θα βελτιωθεί αυτό το χαρακτηριστικό.

Περιβαλλοντικές ανησυχίες: Ορισμένοι περιβαλλοντολόγοι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα υλικά  που γίνονται με ενώσεις που προέρχονται από φορμαλδεΰδη. Ισχυρίζονται ότι πατώματα από αυτά τα υλικά μπορεί να απελευθερώνουν πτητικές οργανικές χημικές ουσίες με την πάροδο του χρόνου, η οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες για την ποιότητα του αέρα στο χώρο.

Διάρκεια ζωής: Η διάρκεια ζωής του δαπέδου laminate βασίζεται στην ποιότητα του υλικού και το πάχος της επικάλυψης. Τα περισσότερα δάπεδα laminate έχουν εγγύηση, όμως, είναι σημαντικό να ελέγχετε τους όρους και τις προϋποθέσεις της εν λόγω εγγύησης, πριν να αγοράσετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να ληφθούν ορισμένες προφυλάξεις κατά τη διαδικασία εγκατάστασης γιατί κινδυνεύει να ακυρωθεί η εγγύηση.

cost-form2

Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

anakainiseis-atokes-doseis

address Βοσπόρου 32, Πεύκα, Θεσσαλονίκη | email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | telephone 2310 676 480 | fax 2310 449 224 | mobile 697 855 7777