menu
Greek English Russian

anakainiseis-atokes-doseis

Υλικά κουζίνας: Ψηλαφίζοντας την αλήθεια.

Υλικά Κουζίνας

like στη σελίδα μας στο facebook      Αποφασίσατε να κάνετε ανακαίνιση στην κουζίνα σας. Λίγο πριν την εφόρμηση στην αγορά, θα χρειαστεί λίγο φως. Λίγη αλήθεια για την ονομασία των υλικών και την πραγματική αντιστοίχιση σε ποιότητα και αξία θα την επιζητούσε οποιοσδήποτε μέσος αγοραστής.   

Η βασική δομή της κουζίνας περιλαμβάνει τέσσερεις κύριες έννοιες: 

$11.    Σκελετόςimages

$12.    Πορτάκια

$13.    Πάγκος

$14.    Εξαρτήματα

 

 

Εδώ

1.     Σκελετός

skeletos kouzinas

    Εκτός από την όψη με τις πόρτες των ντουλαπιών, όλη η υπόλοιπη κατασκευή τους  γίνεται σχεδόν πάντα από μελαμίνη. Η μελαμίνη είναι μόνο το υλικό επικάλυψης των ξύλων, και είναι ένα χημικό προϊόν που έχει σταθερή σύνθεση και το κάνει επεξεργάσιμο σε βιομηχανική κλίμακα. Τα μηχανήματα επεξεργασίας μελαμίνης είναι ευρέως διαδεδομένα και μόνο οι παραδοσιακοί ξυλουργοί δεν τα διαθέτουν αφού χρησιμοποιούν υλικά παλαιού τύπου.    Η μελαμίνη έχει πολλά κατασκευαστικά πλεονεκτήματα και είναι ιδανική για το χώρο της κουζίνας.

2.     Πορτάκια ντουλαπιών

portakia masif

Τα πορτάκια κατασκευάζονται κατά κανόνα από

$1·         Μασίφ ξυλεία (όλα τα γνωστά δένδρα, καρυδιά, δρυ, κερασιά, οξιά, κ.λπ. ) ή

$1·         M.D.F. ντυμένο με καπλαμά ή βαμμένο σε Λάκα

$1·         Βακελίτη,

$1·         P.V.C., highglossκ.λ.π.

Μασίφ ξυλεία

masif wood

     Οι τεχνικές κατασκευής των πορτών από μασίφ ξύλο αφορούν πρακτικά την παραδοσιακή τεχνική του μαραγκού. Με τον όρο μασίφ, εννοούμε ότι το υλικό που βλέπουμε είναι αμιγώς κατασκευασμένο από ξύλο δένδρου. Στην Ελλάδα η ξυλεία μασίφ είναι εισαγόμενη και αυτό συμβαίνει επειδή η αντίστοιχη ελληνική δεν έχει υπόκειται στην απαραίτητη ξήρανση που γίνεται μόνο σε ειδικούς φούρνους και ξηραντήρια συνεπώς να περιορίζεται σε χαμηλά όρια αντοχής.

     Η κοντινότερη εναλλακτική αλλά και σαφώς φθηνότερη λύση από την μασίφ ξυλεία είναι οι επιφάνειες που επενδύονται με καπλαμά. Σε αυτή την περίπτωση ο καπλαμάς που είναι φλοίδα πραγματικού ξύλου, επενδύεται σε μοριοσανίδα MDF ή νοβοπάν.  Δεν έχετε παρά να επιλέξετε την εμφάνιση ξύλου από τις γνωστές φυσικές επιλογές.

MDF

mdf

   Το MDF (Medium Density Fiber) είναι ένα σύγχρονο βιομηχανικό υλικό ευρείες εφαρμογές σε ντουλάπια κουζίνας και άλλα έπιπλα καθώς έχει σχεδόν μηδενική απορροφητικότητα έναντι της υγρασία, είναι εξαιρετικά ομοιογενές, με υψηλές  μηχανικές ιδιότητες, ικανοποιητική ομαλότητα  και απεριόριστη δυνατότητα επεξεργασίας. Το συναντούμε σε μορφή πλάκας και παρασκευάζεται από πεπιεσμένες ίνες ξύλου. Χρησιμοποιείται στα συνηθισμένα πορτάκια κουζίνας ,  στα ταμπλαδωτά ημιμασίφ και στους ταμπλάδες που τοποθετούνται στα μασιφ.

Λάκα

laka kouzina

     Η ονομασία λάκα προέρχεται από την Ιταλική λέξη lacca.

Η βαφή λάκας εφαρμόζεται σε επιφάνεια MDF πάχους 19 χιλιοστών. Τα διακοσμητικά στοιχεία όπως κορνίζες, πλαϊνά κλπ, μπορούν να βαφτούν μέσα και έξω. Η ακρυλική λάκα («ριπολίνη νερού») είναι ότι ποιοτικότερο και ακριβότερο σε λάκα και είναι ελαστική  οικολογική και άοσμη. Προτείνεται για έπιπλα εσωτερικών χώρων χωρίς εξαιρέσεις. Ένα πλούσιο χρωματολόγιο βρίσκεται στη διάθεσή σας, σε ματ ή γυαλιστερή υφή με τέλειο αισθητικά αποτελέσματα, υψηλές αντοχές και φυσικά μεγάλη διάρκεια ζωής.

Προτείνεται για κατασκευές επίπλων κουζίνας και μπάνιου ανεπιφύλακτα , χωρίς φόβο για την πιθανή υγρασία του χώρου. Επιπρόσθετα η λάκα χρησιμοποιείται για κατασκευές επίπλων σε παιδικά δωμάτια και επίπλων σαλονιού. Επίσης έχει ευρεία εφαρμογή σε ειδικές κατασκευές μέσα στο σπίτι.

Βακελίτης

laminate cabinets

     Ο Βακελίτης επίσης είναι υλικό επικάλυψης που παράγεται από συνθετική ρητίνη (πλαστικό), και είναι ανθεκτικό και σκληρό. Αναπτύχθηκε από τον Βέλγο χημικό Leo Baekeland στη Νέα Υόρκη το 1907.

     Η αληθινή του ονομασία είναι High Pressure Laminate «HPL». Επικολλάται επάνω σε MDF  ή νοβοπάν με ειδικές κόλλες και διατίθεται σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων, μιμήσεων ξύλου ή άλλων σχεδίων.

Ιδιότητες:

$1·         Αντοχή σε χτύπημα

$1·         Αντοχή σε τριβές

$1·         Είναι αντιβακτηριδιακό

$1·         Δεν λεκιάζεται

$1·         Δεν αλλοιώνεται το χρώμα του από το φως και από τη θερμοκρασία.

     Και τώρα προσέξτε, στην αγορά επίπλων θα συναντήσετε πολύ συχνά το να αποκαλείται η κοινή μελαμίνη με τον όρο «βακελίτης». Αυτό είναι εντελώς παραπλανητικό και αν η ποιότητα του υλικού δεν είναι HPL, τότε μόλις σας κορόιδεψαν  και το έπιπλο που μόλις αγοράσατε, είναι από μελαμίνη, και όχι από βακελίτη.

Ως υλικό έχει εφαρμογή σε πάγκους και πορτάκια κουζίνας, σε διακοσμητικές επιφάνειες και σε παραγωγή εσωτερικών πορτών, των γνωστών μας πορτών laminate.

PVC (Πολυμερικός Βακελίτης) και το HIGH GLOSS

pvc cabinets

     Η επικάλυψη PVCχρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία επίπλων. Η διαδικασία συγκόλλησης επάνω στο MDFείναι παρόμοια με αυτή του βακελίτη και του καπλαμά.

Η διαφορά είναι στη σύσταση του υλικού που το κάνει να μοιάζει πιο πιστό στις απομιμήσεις του, πιο γυαλιστερό και συνεπώς πιο ακριβό. Η εμφάνιση του είναι εντυπωσιακή και δίνει την αίσθηση της ανυπέρβλητης πολυτέλειας διαθέτοντας δυνατότητες και για σχέδια 3D. Προσφέρει ευκολία στο καθάρισμα, υψηλή αντοχή σε καταπονήσεις, διάρκεια στο χρόνο ενώ διατίθεται σε μονόχρωμες αλλά και σχεδιαστές μορφές.

Εδώ και μήνες η Open Plan παρέχει στους πελάτες της αυτή την ποιότητα κουζίνας στη βασική προσφορά ανακαίνισης σπιτιού στη Θεσσαλονίκη.

3.     Πάγκος κουζίνας

pagkoi

Στους πάγκους κουζίνας υπάρχει μεγαλύτερο εύρος επιλογής από το ξύλο και παρεμφερή με αυτό υλικά. Οι πάγκοι εργασίας συνήθως κατασκευάζονται από φορμάικα σε όλο και μεγαλύτερη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Η φορμάικα, ως υλικό, είναι πρακτικά άκαυστο και μπορεί να αντέξει καυτά αντικείμενα ενώ δεν χαράζει με κανονική χρήση. Αντέχει στα χτυπήματα και στα περισσότερα είδη απορρυπαντικών, δεν έχει απορροφητικότητα και επιπλέον  αντικαθίσταται εύκολα σε περίπτωση ζημιάς. 

4.     Ειδικές κατασκευές-Εξαρτήματα

           Ειδικές κατασκευές αποτελούν οι εταζέρες , τα καλάθια , ο εντοιχισμός συσκευών, διάφορα διακοσμητικά στοιχεία όπως φωτιστικά δοκάρια κ.λπ.

           Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία αποτελεί ανεξάρτητο κομμάτι της κατασκευής της κουζίνας ενώ για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται διαφόρων ποιοτήτων υλικά ανάλογα με τις προδιαγραφές χρήσης και αντοχής τους, αλλά και ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα που επιζητούμε. Στον τομέα των υλικών των επίπλων κουζίνας σημαντική θέση κατέχουν  και οι μηχανισμοί των ντουλαπιών που συνήθως καθορίζουν το κόστος της σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι το είδος της επιλεγμένης επιφάνειας και ο σχεδιασμός της. Επιπλέον, είναι  το κρίσιμο σημείο στον ανταγωνισμό μεταξύ των κατασκευαστών.

           Οι μηχανισμοί των ντουλαπιών ξεκινούν από τους πιο απαραίτητους όπως οι συρόμενοι οδηγοί συρταριών μέχρι τους πιο εξεζητημένους, όπως οι πτυσσόμενοι οδηγοί. Οι περισσότεροι από αυτούς είτε είναι ελληνικής κατασκευής αντίγραφα των ευρωπαϊκών, είτε εισαγόμενοι κυρίως από Ιταλία και Γερμανία.

mhxanismoi kouzinas

smart corner           Τους πιο συνηθισμένους μηχανισμούς αποτελούν τα περιστροφικά καλάθια που αξιοποιούν τις τυφλές γωνίες μεταξύ δύο ντουλαπιών, και όλων των ειδών και σχημάτων, καλάθια - μεταλλικά ή με πλαστική επικάλυψη που χρησιμοποιούνται για τρόφιμα, μπουκάλια, απορρυπαντικά κ.λπ. Τέτοιοι μηχανισμοί αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμοι κυρίως σε κουζίνες με αφθονία ντουλαπιών, όπου καθιστούν το χώρο πιο λειτουργικό και εύκολα προσβάσιμο.

          Εκτός λοιπόν από τα καλάθια για τις γωνίες, που χωρίζονται σε ημικυκλικά και περιστροφικά τριών τετάρτων, συναντούμε κατσαρολοθήκες, συρόμενα καλάθια τροφίμων ή λαχανικών, ψωμιέρες, πτυσσόμενα ράφια για μίξερ ή κόφτη αλλαντικών, συρόμενες

επιφάνειες (roll top), συστήματα τροφοθήκης σε κολώνες, καλάθια αχρήστων,

πιατοθήκες κ.λ.π.

piatothiki

 

          Η έξυπνη και στοχευμένη επιλογή από τους παραπάνω μηχανισμούς είναι απαραίτητη για τη συγκράτηση του κόστους ανακαίνισης κουζίνας σε λογικά επίπεδα. Σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστεί να θυσιάσετε χρήματα με μια ασύμμετρα μεγάλη δαπάνη για μια υπερβολική λειτουργικότητα.

Προσφορά ανακαίνισης κουζίνας Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα για ανακαίνιση κουζίνας

cost-form2

Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

anakainiseis-atokes-doseis

address Βοσπόρου 32, Πεύκα, Θεσσαλονίκη | email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | telephone 2310 676 480 | fax 2310 449 224 | mobile 697 855 7777