menu
Greek English Russian

anakainiseis-atokes-doseis

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΛΑΚΑΚΙΑ

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΠΑΝΙΟΥ | ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ

ΙΔΕΕΣ ΜΠΑΝΙΟ

Τα κεραμικά πλακίδια είναι ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα υλικά στο μπάνιο. Βρίσκονται σε πολλά χρώματα και μεγέθη είναι εύκολα στο καθάρισμα, αδιάβροχα και διαθέσιμα παντού. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς να εντοπίσετε το τέλειο πλακάκι μπάνιου, ποιά είναι η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο και τι πρέπει να προσέξετε στο κατάστημα.

mpanio 1

ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ CLASS ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ

Για την ευκολία του ελέγχου ποιότητας των πλακιδίων, υπάρχουν διάφορα πρότυπα που δημιουργήθηκαν απο τις εταιρείες. Έτσι μπορείτε να ελέγξετε απο το κουτί, την κατηγορία που αγοράζετε.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΛΙΣΘΗΣΗΣ

Σε ένα υγρό δωμάτιο, όπως το μπάνιο χρειάζεται  η καλύτερη δυνατή χρήση των πλακιδίων για υψηλή αντίσταση ολίσθησης. Αυτό καθορίζεται από την τραχύτητα της επιφάνειας, βρωμιά και αντοχή στη φθορά. Το μέγεθος των πλακιδίων μπάνιου  μπορεί να έχει επίδραση στον κίνδυνο ολίσθησης. 

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙ: 1Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ 2Η ΕΠΙΛΟΓΗ

Παρά το γεγονός ότι οι κατασκευαστές πλακιδίων χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας κάποιες μικροδιαφορές ποτέ δεν αποκλείονται. Για παράδειγμα, τα χρώματα και οι διαστάσεις των πλακιδίων διαφέρουν ελαφρώς. Από αυτές τι διαφορές τα πλακάκια χωρίζονται σε παρτίδες  Α διαλογής και Β διαλογής. Τα πλακάκια Α διαλογής  έχουν μία ελάχιστη απόκλιση των μεγεθών και των χρωμάτων. Η ποιότητα της δεύτερης διαλογής εξαρτάται από τον κατασκευαστή ή τον τύπο ιδιαίτερα. Έτσι, μπορείτε να βρείτε λίγα ή πολλά προβλήματα στην τοποθέτηση των πλακιδίων. Περιστασιακά διατίθενται και πλακάκια Γ διαλογής στο εμπόριο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ρωτήστε στο κατάστημα ειδικά για πλακάκια μπάνιου με δείκτη αντίστασης στην ολίσθηση Β ή Γ. Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι τα πλακάκια σας θα ταιριάξουν ωραία, επιλέξτε Α διαλογή. Τα πλακάκια Β διαλογής είναι φθηνότερα, αλλά μπορεί να έχουν πολλά προβλήματα.

ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΜΠΑΝΙΟΥ

Τα πλακάκια είναι διαθέσιμα σε πολλά σχήματα και μεγέθη. Η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις σας και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα  του νέου μπάνιου σας. Ανάλογα με το αν έχετε επιλέξει μεγάλα ή μικρά πλακάκια του μπάνιου θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα σημεία. 

mpanio 2mpanio 3

ΜΙΚΡΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ Η ΨΗΦΙΔΑ

- Οι τοίχοι που δεν είναι επίπεδοι, αντιτίθενται στις κοινές γραμμές και προσφέρονται για μικρό             πλακάκι. 

- Αν επιλέξετε ψηφίδα απαιτείται περισσότερη δουλειά από τα μεγάλα πλακάκια. 
- Για  ψηφίδα σε δίκτυ δεν χρειάζονται  τελειώματα με γωνίες.


ΜΕΓΑΛΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΠΑΝΙΟΥ

- Λιγότερη επιφάνεια αρμολόγησης που μειώνει τον κίνδυνο διαρροής του νερού. 
- Δυσκολία εργασίας γύρω από τους σωλήνες και άλλα εμπόδια. 
- Περισσότερη φύρα από τα  κοψίματα.

mpanio 4

Σήμερα, κάποιοι κάνουν συχνά χρήση των συνδυασμών των μικρών και μεγάλων πλακιδίων στο ίδιο υλικό. Αυτό δημιουργεί περισσότερη ατμόσφαιρα και  καθιστά ευκολότερη την επιλογή κεραμικών πλακιδίων στο μπάνιο.

ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ τους ΑΡΜΟΥΣ ΣΑΣ

Αποφύγετε ένα ανοιχτό χρώμα αρμολόγησης, επειδή γίνεται βρώμικο με την πάροδο του χρόνου. Αν επιλέξουμε χρωματιστό αρμόστοκο,  είναι πιο σίγουρη η διατήρηση της ομορφιάς και της ποιότητας του μπάνιου.

ΠΛΑΚΑΚΙ ΜΠΑΝΙΟΥ: ΚΟΣΤΟΣ

Τα κεραμικά πλακίδια είναι ήδη διαθέσιμα από  10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, αλλά το ποσό αυτό μπορεί γρήγορα να αυξηθεί έως και 100 ευρώ ή και περισσότερο. Με προϋπολογισμό ύψους 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ήδη έχετε πολλές επιλογές. Εκτός από την τιμή του πλακιδίου το υλικό αρμολόγησης και η κόλλα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Διαβάστε άλλα σχετικά άρθρα......

Προσφορά ανακαίνισης μπάνιου                                  Συμβουλές για την ανακαίνιση του σπιτιού σας

Χτιστή ντουζιέρα. Τέλος οι κουρτίνες

Ανακαίνιση μπάνιου και κατάργηση παταριού

Ανακαίνιση μπάνιου με ντουζιέρα χτιστή με καμπίνα

Μπάνιο, ένας σημαντικός χώρος

Πατητή τσιμεντοκονία στο νέο μπάνιο

cost-form2

Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

anakainiseis-atokes-doseis

address Βοσπόρου 32, Πεύκα, Θεσσαλονίκη | email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | telephone 2310 676 480 | fax 2310 449 224 | mobile 697 855 7777