Μπάνιο μακρύ και στενό: συμβουλές ανακαίνισης!

Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 03:18
Εμφανίσεις: 2261

Προβληματίζεστε να ανακαινίσετε  ένα μακρύ και στενό μπάνιο ?, Μην απελπίζεστε! Με την πρώτη ματιά μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τη νέα διάταξη, αλλά με κάποια απλά μέτρα που μπορείτε να πάρετε θα  έχετε άριστα αποτελέσματα.

Πάρτε για παράδειγμα ξεκινώντας ένα μπάνιο που ανακαινίσαμε για έναν πελάτη, διαστάσεων 1,30 μ  επί   4,50 μ, χωρίς παράθυρα και συρόμενη πόρτα, όπως φαίνεται στην κάτοψη παρακάτω.

 

 

 

Για να προχωρήσετε με τη νέα οπτική  του μπάνιου,  θα πρέπει να σκεφθείτε ότι:             Ένα μπάνιο αυτού του τύπου είναι σίγουρο ότι χρειάζεται μια συγκεκριμένη στρατηγική διάταξης, η οποία σε αυτό το μπάνιο αναπτύσσει τα στοιχεία  με γραμμικό τρόπο, ειδικότερα, ξεκινώντας από την είσοδο έχει: νεροχύτη, τουαλέτα και ντους. Η λεκάνη δεν υπερβαίνει τα 55 εκατοστά μήκος, έτσι ώστε να αφήσει τουλάχιστον 70/80 cm από το πέρασμα. Επίσης, αν το μπάνιο δεν έχει παράθυρο, τότε η επιλογή του δαπέδου και του φωτισμού πρέπει να λαμβάνει υπόψη το χαμηλό φως χώρου. Για να αποφευχθεί το  "σκοτεινό τούνελ», ο κύριος άξονας επιλογών είναι τα φωτεινά χρώματα, τα οποία θα μπορούσαν  να δώσουν  την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Τα σκούρα χρώματα έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του χώρου, ενώ εδώ χρειαζόμασταν  το φως και το χώρο!

Κατά την επιλογή του δαπέδου  , προτάθηκε να διαιρεθεί το μπάνιο σε δύο ζώνες: την περιοχή εισόδου, όπου είναι ο νεροχύτης, και την περιοχή λεκάνης και ντους. Η περιοχή του νεροχύτη διαστρώθηκε με  παρκέ, με προσεκτική επιλογή στα χαρακτηριστικά του ξύλου και στον χώρο που θα τοποθετούνταν  . Σε ένα μπάνιο που διαθέτει ντους, με αντίστοιχη παραγόμενη υγρασία, επιλέχθηκε το  τικ, ένα από τους δυνατότερα δάπεδα σχετικά με την αντοχή στο νερό,  ενώ το ζεστό του χρώμα χαρίζει ευρυχωρία .

Στη δεύτερη περιοχή (λεκάνη, ντουζιέρα) , για να διατηρήσουμε τη στεγανότητα  , επιλέξαμε δάπεδο από πατητή τσιμεντοκονία σε γκρι απόχρωση , η οποία συνεχίζεται στους τοίχους του ντους.

 

Ένα άλλο βασικό στοιχείο που αξιολογήθηκε ήταν ο φωτισμός,θα θέλαμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο φωτισμό. Ως εκ τούτου, τοποθετήσαμε πολλά φωτιστικά σημεία  σχηματίζοντας  μια γραμμή  από ειδικά σποτ, που  επιτρέπουν να αποφεύγονται οι σκιές. Για το λόγο αυτό κατασκευάσθηκε τμήμα ψευδοροφής από γυψοσανίδα που θα περιείχε  τα σποτ, η οποία δεν καλύπτει το σύνολο της οροφής του μπάνιου, αλλά μόνο κατά το ήμισυ, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη μείωση του  ύψους του λουτρού. Η ψευδοροφή συνεχίζεται πάνω από το ντους, όπου τοποθετήθηκε ένα στεγανό σποτ. 

Διαβάστε άλλα σχετικά και χρήσιμα άρθρα:

 Ανακαίνιση μπάνιου και κατάργηση παταριού

Ανακαίνιση μπάνιου με ντουζιέρα χτιστή με καμπίνα

Ανακαίνιση μπάνιου στη Θεσσαλονίκη

Μπάνιο μακρύ και στενό: συμβουλές ανακαίνισης!

Χτιστή ντουζιέρα. Τέλος οι κουρτίνες

Επιλέγοντας πλακάκια